Retoriek voor studenten

Public speaking voor Gentse studenten, een retorische school door De Redenaar.

retoriek-voor-studenten

 

 

WAAROM — Je eerste ex-cathedracollege: de ode aan het woord, de misviering van het sprekend charisma. Je mag er zelf een smiley achterzetten. Ze spreken soms goed die professoren hoor, maar hoe vaak zat je daar tussen het leervee, nog amper luisterend en met tegenzin schrijvend, denkend: dit kan ik beter? Hoe vaak heb je gehoopt, gevraagd en gehoord dat een universiteit leert spreken? Slechte projecten en pitches, theses, examens en moot courts? Vanaf nu is dat onze schuld.

HOE — Een retorische school van zeven lessen die we elk semester herhalen. Al wie wil leren spreken, ervaring of niet, maken we in die maanden verliefd op het woord. Alles komt aan bod: taal, stem, tellen, handen en stijlfiguren. Iedereen zal moeten praten, veel en elke keer. Er zal kritiek zijn, nog meer en nog vaker. Maar al wie wil spreken, zal leren spreken en zich vooral amuseren.

Je verdeelt de acht lessen best over twee semesters. De eerste vier vormen de basisreeks, de laatste drie de vervolgreeks. Als je alle lessen van een van beide reeksen bijwoont, krijg je zelfs een certificaat.

WIE — Elke student en alle vriendjes.

WAAR — Café Den Turk, het oudste café van Gent.

WANNEER — Om 20u. De zeven lessen van de basis- en de vervolgreeks zijn mooi over het semester verdeeld. Elke les wordt gegeven in verschillende kleine groepen, maar je mag elke keer van groep veranderen.

HOEVEEL — Zes euro per les per student.