Public speaking en retoriek voor studenten, elk semester in Gent.

 

WAT — Een retorische school van zeven workshops die we elk semester herhalen. Al wie wil leren spreken, ervaring of niet, maken we in die maanden verliefd op het woord. Alles komt aan bod: taal, stem, tellen, handen en stijlfiguren. Iedereen zal moeten praten, veel en elke keer. Er zal kritiek zijn, nog meer en nog vaker. Maar al wie wil spreken, zal leren spreken en zich vooral amuseren.

Je verdeelt de zeven workshops best over twee semesters. De eerste vier vormen de basisreeks, de laatste drie de vervolgreeks. Als je alle lessen van een van beide reeksen bijwoont, krijg je zelfs een certificaat.

WAAROM — Ze spreken soms goed die professoren hoor, maar hoe vaak zat je daar tussen het leervee, nog amper luisterend en met tegenzin schrijvend, denkend: dit kan ik beter?  Dan zwijgen we nog over medestudenten. Hoe vaak heb je gehoopt, gevraagd en gehoord dat een universiteit leert spreken? Slechte projecten en pitches, theses, examens en moot courts? Vanaf nu is dat onze schuld.

WIE — Elke student en alle vriendjes. Al afgestudeerd? Niet uit Gent? Kom af!

WAAR — Café Den Turk, het oudste café van Gent.

WANNEER — De volgende reeks start in het eerste semester van het academiejaar 2018-2019. De zeven lessen van de basis- en de vervolgreeks zijn mooi over het academiejaar verdeeld. Het is geen  probleem voor nieuwe studenten om in het midden aan te sluiten. Elke les wordt gegeven in verschillende kleine groepen, maar je mag elke keer van groep veranderen. We starten om 20u en eindigen rond 22u.

HOEVEEL — Zes euro per les per student.

PERSOONLIJKE BEGELEIDING — Niet genoeg aan zeven workshops? De Redenaar begeleidt je persoonlijk, maakt je tekst nog beter en stoomt je klaar voor die presentatie.